CLAUS DE CONSERVACIÓ DEL PA

El pa és un element higroscòpic per natura i tot i que en el moment de la cocció s’evapora una bona part de l’aigua que conté la recepta per la seva elaboració, quan el pa surt del forn, comença el procés d’absorció de la humitat ambiental i és en aquest moment quan rau la importància del format i tipus de cocció de cada producte.

Com conservar el pa perquè sembli acabat de fer?

El format del pa

Consumir preferiblement pans de gran format, ja que tenen més durabilitat que els petits per comptat amb més molla i una crosta més gruixuda que els protegeix en forma d’embolcall.
L’emmagatzematge del pa: Conservar el pa en una bossa de roba o embolicat en un drap de cotó a un lloc fresc i sec.

La congelació del pa

Congelar el pa és un procés vàlid per conservar-lo més temps. Fer-ho com més aviat millor proporcionarà la frescor que tenia en comprar-lo. És important congelar el pa protegint-lo amb un embolcall, ja que el fred directe resseca la crosta i deteriora molt el producte i el seu aspecte. Per descongelar el pa deixar-lo a temperatura ambient una estona o regenerar-lo a la torradora o al forn abans de la seva utilització.

Com conservem els pans tallats en llesques?

Els pans que es venen tallats en llesques i envasats en bosses de plàstic com el pa de pagès, es poden conservar uns dies al refrigerador i quan cal, treure la llesca necessària i passar-la per la torradora.

Podem regenerar un pa que ha perdut consistència?

Una bona manera de regenerar el pa seria posant-lo al forn entre 70 °C i 80 °C durant uns minuts fins que la crosta torni a recuperar el cruixent eliminant la humitat ambiental absorbida.