OBJECTIU RIMINI 2020

Cinc professionals del sector de la pastisseria especialitzats en distintes disciplines han unit forces per a presentar-se a la Copa del Món de Gelateria, que se celebrarà del 19 al 21 de gener en el marc del Sigep a Rimini (Itàlia), en el 41è Saló Internacional del Gelat, Pastisseria i Panificació Artesanals i del Cafè. Un dels seus integrants és en Lluc Dalmau, cap de l’obrador de Santacreu. Li hem fet aquesta petita entrevista per a què ens expliqui com està sent el seu entrenament fins ara, els seus objectius professionals i què han preparat:

 

  • Com vas aconseguir formar part de l’equip?

Jo m’estava preparant per a un concurs de figura artística i bombons de xocolata a França i l’Albert Roca, un xef pastisser i amic meu, em va comentar que buscaven un nou membre per formar part de l’equip espanyol pel Campionat del Món de Gelateria, i si volia formar part. Vaig estar valorant la gran oportunitat que se m’estava plantejant i vaig decidir deixar el concurs de França per poder centrar-me en el Campionat del Món de Gelateria.

  • Què has après durant tots aquests mesos d’entrenament?

He après diferents tècniques del gelat que no coneixia i a treballar el gel, amb el qual mai m’havia enfrontat. Jo sóc el membre de l’equip que s’encarregarà de fer l’escultura de gel!

  • Quin és el teu objectiu en aquesta competició?

El meu objectiu és créixer molt professionalment (un concurs és com fer un màster, perquè ens entenguem) donant el meu 100 %, gaudint del procés i… guanyar! Des de l’inici, un dels principals objectius va ser, és i serà guanyar.

  • Què ens pots desvetllar sobre el que esteu preparant?

Doncs que serà tot molt màgic i la posada en escena sorprendrà!

  • Què és el més difícil?

Sens dubte, el més difícil és fer l’escultura de gel, tenint en compte que és el primer cop que treballo amb gel. Es tracta d’un material molt delicat i que es fon molt de pressa. Acostumat a treballar amb la xocolata, per exemple, on estic acostumat a afegir per donar volum, fer el canvi de mentalitat per treure volum d’un bloc pla és el que més m’ha costat.

 

 

Sigep és la cita professional més important del món dedicada al gelat artesanal i la pastisseria. La Copa del Món de Gelateria premia la versatilitat del gelat en un entorn en què gelaters, xefs pastissers, xefs i creadors de figures de gel d’arreu del món competeixen en un repte professional molt estimulador que consisteix en 3 dies de competició i 8 preparacions: una cubeta de gel, 2 caixes misterioses per a fer un gelat i un sorbet, un pastís gelat, un got gelat, un plat de gelat gastronòmic, una escultura de gel, una figura de crocant i la presentació de totes les creacions juntes. Els països que es presenten són Mèxic, Singapur, Malàisia, Japó, Alemanya, Itàlia, Espanya, Polònia, Hongria i Colòmbia.

Podeu seguir el concurs a les xarxes socials de l’Objectiu Rimini i el Sigep: